Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

31 Decembrie 2019
Vizualizari: 491
Comentează add

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea.

Spitalul Floreasca funcţionează, ”chiar dacă acreditarea i-a fost retrasă”

nicoleta-stoian

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Foto: Wikipedia.

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti funcţionează normal, chiar dacă i-a fost suspendată acreditarea, ca urmare a faptului că nu a raportat, în termen de 24 de ore, incidentul în care o pacientă a luat foc, în sala de operaţie, în data de 22 decembrie.

Aceste precizări au fost făcute ieri de Ministerul Sănătăţii.

Suspendarea acreditării Spitalului de urgenţă Floreasca este o măsură administrativă, care nu afectează funcţionalitatea unităţii şi nici derularea contractului cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - se arată în comunicatul de presă, emis aseară de Ministerul Sănătăţii.

Această procedură a fost activată, în premieră, de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, deoarece spitalul nu a raportat în termen de 24 de ore faptul că o pacientă a luat foc în sala de operaţie. Şeful Autorităţii, Vasile Cepoi, a precizat pentru Radio România Actualităţi:

Vasile Cepoi: Funcţionează în continuare şi este sub supravegherea noastră până când îşi pune la punct deficienţele care au dus la apariţia evenimentului. 

Incendierea femeii ar fi fost cauzată de folosirea unui bisturiu electric, în combinaţie cu un dezinfectant destinat spălării mâinilor, care ar fi fost utilizat însă la sterilizarea tegumentelor.

Pacienta, în vârstă de 66 de ani, a murit în urmă cu două zile, iar, acum, Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei face cercetări pentru suspiciunea de omor din culpă.

Există, de asemenea, o anchetă a Colegiului Medicilor, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii face verificări ale căror concluzii vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare.

Ministrul Victor Costache a declarat că raportul preliminar indică o "cascadă de nereguli deosebit de grave":

Victor Costache: Protocoalele nu au fost respectate. Există nişte protocoale standard. Este un eveniment deosebit de grav, un eveniment-santinelă care trebuie raportat imediat. Aceste evenimente sunt, din fericire, deosebit de rare.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit acest subiect, a depus o plângere penală la Parchetul General.

El solicită procurorilor să cerceteze dacă personalul medical care a intervenit în acest caz a săvârşit infracţiunile de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals intelectual.


Etichete acreditarespitalfloreasca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live