Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

18 Februarie 2021
Vizualizari: 406
Comentează add

Proiectele românești aferente Planului Național de Redresare și Reziliență vor viza, în principal, spitalele, școlile, mediul și locurile de muncă.

Spitalele, școlile, mediul, slujbele - priorități în Planul de Redresare

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Proiectele românești aferente Planului Național de Redresare și Reziliență vor viza, în principal, spitalele, școlile, mediul și locurile de muncă, a declarat ieri preşedintele Klaus Iohannis. Acest plan național cuprinde proiecte prin care România se angajează să investească banii europeni alocați în principal pentru redresarea economică post-COVID. România va avea, astfel, la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. Oana Bâlă a urmărit declarațiile preşedintelui și relatează. 

Reporter: Președintele Klaus Iohannis a declarat că, până în luna aprilie, România va avea un Plan Național de Redresare și Reziliență coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, iar imediat după primirea aprobărilor necesare va începe implementarea acestuia în mai multe sectoare. Şeful statului a subliniat că țara noastră poate obține fonduri europene semnificative prin intermediul planului, având la dispoziție peste 30 de miliarde de euro. Prioritar va fi domeniul sănătății, spunea președintele României, adăugând că sunt necesare investiții importante pentru modernizarea spitalelor.

Klaus Iohannis: Este nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile. Aşa ceva nu are voie să se mai întâmple. 

Reporter: Potrivit președintelui Klaus Iohannis, proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență vor viza dezvoltarea mecanismelor pentru crearea de locuri de muncă, investiții în modernizarea șolilor, dar și programe sustenabile pentru mediu.


Etichete (ii)planredresare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live