Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

22 August 2019
Vizualizari: 508
Comentează add

Fiecare spital judeţean din România va fi obligat să aibă un centru de prelevare de organe, de la 15 septembrie.

Spitalele județene ”vor avea obligatoriu un centru de prelevare de organe”

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

De la 15 septembrie, fiecare spital judeţean din România va fi obligat să aibă un centru de prelevare de organe, a declarat ministrul sănătăţii.

Tot din toamnă, Sorina Pintea anunţă o analiză a stadiului investiţiilor din sănătate şi relocarea banilor, dacă este necesar.

Astfel, spitalele care nu pot face investiţii vor rămâne fără bani, iar sumele necheltuite vor fi redistribuite.

Sorina Pintea a participat, azi, la Bistriţa la inaugurarea uneia din cele mai moderne secţii de Terapie Intensivă din ţară - investiţie de trei milioane de euro.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a spus că și-ar dori ca toate din țară să arate la fel.

Sorina Pintea: Cred că ați observat ce înseamnă să intri, să ai la patul pacientului un ventilator care să susțină funcțiile vitale, pentru că într-o secție în care ai 20 de paturi și cinci ventilatoare și opt pacienți critici, la moment dat îți pui problema de fapt ce să fac, pe cine să aleg; aleg să transfer? dar, poate nu rezistă drumului. Apoi sunt injectomate, sunt monitoare, există un post de supraveghere din care pacienții pot fi văzuți, nu ai nevoie de personal suplimentar. Este o competiție la a dota spitale pentru a putea avea grijă de pacienți. Îmi doresc ca toate spitalele județene din țară să aibă Terapii Intensive la un nivel înalt, să aibă aparate în laboratoarele de analiză medicală astfel încât bolile să poată fi diagnosticate la timp.

Gabriel Lazany, managerul spitalului: Vom începe procedurile de hemofiltrare a pacienților în Secția de Dializă. Deci aceștia nu vor mai fi duşi în Secția de Dializă ca să li se facă hemofiltrarea; se va face la patul pacientului.

De la jumătatea lunii septembrie, grație acestei investiții, la Bistrița vor putea fi prelevate organe de la pacienți aflați în moarte clinică.

 

Etichete organeprelevarespitaljudetean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live