Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 290
Comentează add

În ultimele zile și ambulanțele au lucrat la foc continuu în aproape toate judeţele.

Spitalele COVID-19 amână concediile de odihnă ale personalului medical

radiojurnal

   foto arhivă

Spitalele care tratează pacienți cu COVID-19 amână concediile de odihnă ale personalului medical pentru a face față internărilor. În ultimele zile și ambulanțele au lucrat la foc continuu în aproape toate judeţele.
 
La Sibiu serviciul de ambulanţă face tot mai greu faţă numărului mare de solicitări zilnice, odată cu creşterea incidenţei cazurilor de COVID.
 
Pe lângă urgenţele obişnuite, angajaţii de la ambulanţă trebuie să-i testeze şi pe cei care au suspiciuni că ar fi infectaţi cu noul coronavirus, după cum transmite corespondenta RRA Carmen Vulcan.
 
Reporter: Zilnic echipajele serviciului judeţean de ambulanţă Sibiu au peste 300 de intervenţii, 50% mai mult decât în lunile din vară.
managerul Constantin Popescu: Funcţionăm cu un maxim de efective pe care le putem aduce, cu o parte din concedii anulate, cu toate mașinile pe care le putem mobiliza, deci răspundem în medie acum la 300 de solicitări zilnic. În plus se adaugă undeva între 120 și 150 de recoltări.
 
Reporter: Întregul personal medici, asistenţi, ambulanţieri este suprasolicitat, iar măsurile de protecţie trebuie respectate cu stricteţe, spune Gelu Spiridon, de 20 de ani asistent pe ambulanţă:
 
Gelu Spiridon: Primul lucru pe care îl face echipajul să se îmbrace în combinezon, vizieră, mască, două perechi de mănuşi şi se pleacă la solicitare, se ajunge, se face anamneza pacientului, se face tratamentul, se transportă în urgenţă. Când ne întoarcem, intrăm la decontaminare, după 5 minute ne îmbrăcăm iarăşi, plecăm la altă solicitare. Deci este un consum şi psihic, şi fizic foarte mare.
 

Etichete spitalecovid-19concediipersonal medicalambulantesibiu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live