Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

22 Septembrie 2021
Vizualizari: 196
Comentează add

Ministerul Sănătății anunță că a asigurat aprovizionarea spitalelor cu un medicament folosit în tratarea pacienților cu forme grave de COVID-19.

Spitalele au fost aprovizionate cu un medicament anti-COVID-19

adriana-turea

     Cseke Attila. Foto: Agerpres.

Ministerul Sănătății anunță că a asigurat aprovizionarea spitalelor cu un medicament folosit în tratarea pacienților cu forme grave de COVID.
 
Instituția pregătește, de asemenea, o nouă metodologie de repartizarea acestui medicament astfel încât să ajungă mai ușor la pacient.
 
Spitalele au fost aprovizionate cu Tocilizumab prin repartiție gratuită, timp de aproximativ un an și de la sfârșitul lunii august prin repartiția unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziționeze direct de la producător.
 
Este vorba de un stoc de peste 6.000 de flacoane cu medicamentul utilizat în tratarea formelor severe de COVID-19.
 
Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, spune că există stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boală și că a solicitat o nouă metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel încât să fie scurtată calea prin care să ajungă la pacient.
 
De asemenea, Ministerul Sănătății a încheiat un acord cadru pentru achiziția de Tocilizumab, ceea ce face ca în perioada imediat următoare să se furnizeze gratuit un număr de 2.000 de flacoane de 400 mg/fiolă și peste 6.400 de flacoane de 80 de mg/fiolă spitalelor care tratează pacienți cu forme severe de boală.

Etichete ministerul sanatatiiCseke Attilamedicamentcovid-19Tocilizumab(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live