Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iunie 2021
Vizualizari: 211
Comentează add

Spitalele au început relaxarea condiţiilor de vizitare.

Spitalele au început relaxarea condiţiilor de vizitare

florin-lepadatu

Foto: Adriana Turea - arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Între timp, doar aproximativ 32.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care 13.000 cu prima doză.

Numărul celor imunizați cu ambele doze este de peste 4,2 milioane de persoane.

Totodată, marţi au fost raportate 103 cazuri noi de coronavirus și zece decese cărora li se alătură alte 86 de anul trecut sau de la începutul acestui an.

La terapie intensivă sunt internați 202 pacienți.

În contextul scăderii numărului de pacienți COVID în stare gravă, spitalele au început să relaxeze condițiile de vizitare a bolnavilor în unitățile respective.

La Bistrița, conducerea Spitalului Județean de Urgență a stabilit totuși reguli clare pentru cei care doresc să intre în spital și un orar strict, după cum transmite corespondenta RRA, Cristiana Sabău: "Pacienții pot fi vizitați marțea și joia, între orele 14:00-15:00, de către rude și prieteni, vaccinați cu ambele doze, care pot face dovada că au trecut zece zile de la rapel. Mai sunt acceptați și cei care au un test Real Time PCR negativ, însă nu mai vechi de 72 de ore sau un test antigen rapid, făcut în ultimele 24 de ore. Se permite accesul unei singure persoane, după ce i s-a făcut un triaj epidemiologic. Dacă totul este în regulă, va putea intra în salon, cu echipament standard de protecție, asigurat în mod gratuit de către spital. Este important de știut că în saloane nu se poate rămâne mai mult de 15 minute. La Secția de Pediatrie este permis accesul părintelui, doar dacă copilul este internat singur în spital. Pacienții critici de la Secția COVID pot fi și ei vizitați, însă doar în baza unei cereri scrise. În secțiile COVID, neonatologie și ginecologie, deocamdată accesul vizitatorilor este interzis."

 

Etichete spitalATI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live