Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 231
Comentează add

Spitale COVID-19 fără locuri pentru a interna pacienții testați pozitiv

maria-mandita-galati

     Foto: Arhivă RRA

Răspândirea noului coronavirus în țara noastră continuă să fie relativ constantă. Peste 40% dintre testele prelucrate în ultimele 24 de ore au ieșit pozitive. În spitale sunt acum 13.685 de pacienți cu COVID-19 dintre care 1160 la Terapie Intensivă.
 
În tot mai multe zone din țară nu mai sunt locuri pentru tratarea acestor bolnavi.
 
O astfel de situație este și în Galați, unde pacienții așteaptă zile întregi să fie transferaţi la alte spitale.
 
Reporter: Maria Măndița - Spitalele COVID nu mai au locuri pentru a interna pacienții testați pozitiv, care, astfel, așteaptă în containerele amenajate în curtea Spitalului Județean sau în zona tampon a acestei unități medicale.
 
Ionuț Bogdan Bănişeanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean din Galați: La Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați există un număr de 32 de pacienți confirmați cu COVID-19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferați. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai din acest aspect sunt așteptate aprobările de transfer către spitale suport.
 
Reporter: În plus, nici cadrele medicale din Spitalul Județean nu o duc prea bine, fiind confirmate zeci de îmbolnăviri la toate secțiile unității medicale, ultimele teste pozitive fiind înregistrate la Secţia medicală 1, unde s-au îmbolnăvit doi doctori și un asistent și unde cei 19 pacienți internați, dar și cadrele medicale au fost testate, acum așteptându-se rezultatele.
 
(PH)

Etichete spitalecovid-19testelocuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live