Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2019
Vizualizari: 1107
Comentează add

Festivalul "Cerbul de Aur" îşi închide porţile diseară cu un spectacol de folclor, care va fi transmis în direct şi de Radio România Antena Satelor.

Spectacolul de folclor încheie Festivalul "Cerbul de Aur" din acest an

radiojurnal

Festivalul Cerbul de Aur. Foto: Alexandru Dolea/Radio Romania.

Trofeul Cerbul de Aur merge în Italia. Eliza G. a câştigat marele premiu al ediţiei din acest an al festivalului organizat la Braşov de Televiziunea Română. Radio România este co-producător artistic.

În urma deciziei juriului, premiul întâi a revenit unei cântăreţe din Austria - Sara De Blue, locul doi a fost ocupat de Ralfs Eilands din Letonia şi locul 3 - Monika Marija din Lituania.

S-au acordat şi câteva premii speciale, între care şi cel pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, oferit de către Societăţile Române de Radio şi de Televiziune australianului Alfie Arcuri.

Festivalul "Cerbul de Aur" îşi închide porţile diseară cu un spectacol de folclor, care va fi transmis în direct şi de Radio România Antena Satelor.


Reporter: Camelia Banţa - Spectacolul de folclor, oferit diseară în Piaţa Sfatului, încheie Festivalul "Cerbul de Aur" din acest an.

Prima parte este dedidcată unui gen mai puţin promovat în ultimii ani - muzica lăutărească. Invitată de onoare este Gabi Luncă, singura reprezentantă în viaţă a generaţiei lăutăriei clasice.

Artiştii din zona floclorului vor cânta, unii dintre ei, în premieră, piese din acest gen.

Partea a doua este dedicată folclorului reinterpretat, iar în cea de-a treia ne vom întâlni cu maestrul Gehorghe Zamfir şi invitaţii săi, într-un concert original, semnat de Proiect K1, numit "Zbor de ciocârlie".


Etichete spectacol de folclorcerbul de aurradio romaniaeliza gbrasovpiata sfatului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live