Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Iunie 2022
Vizualizari: 350
Comentează add

Specialiştii spun că amânarea plăţii ratelor la credite reprezintă "un cadou otrăvit".

Specialiştii despre amânarea plăţii ratelor la credite

florin-lepadatu

Foto: pixabay.com.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Amânarea plăţii ratelor la credite de către persoanele fizice şi firmele afectate semnificativ de creşterea preţurilor din ultima perioadă reprezintă "un cadou otrăvit" - spun specialişti.

Oferă un respiro pe o perioadă scurtă, dar când se revine în plată, sumele datorate lunar vor fi mai mari, pentru că vor fi plătite comisioane în plus la bănci - a explicat, într-un interviu la RRA, Adrian Mitroi, profesor la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti.


Adrian Mitroi: ”Atenţie, banca va trebui să recupereze de la tine toate comisionele şi dobânda. Dacă ai fi avut creditul acesta şi mai aveai, să zicem, cinci ani de zile de plătit la el, le-ai mutat cu nouă luni, te-ai dus, ai negociat cu banca şi mai ai de la momentul acela cinci ani şi nouă luni. Un beneficiu pe care îl primeşti şi pe care trebuie să-l plăteşti. Gândiţi-vă că atunci, dacă nu s-ar întâmpla acest mecanism de reglare într-o piaţă liberă, cei care nu îl folosesc şi fac, de exemplu, un sacrificiu, ar fi în dezavantaj.”

Un act normativ privind posibilitatea amânării plăţii ratelor pe o perioadă de până la nouă luni este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor şi ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie.

O astfel de măsură a mai fost aplicată în timpul pandemiei, pentru a veni în sprijinul oamenilor şi companiilor care au avut probleme financiare.


Etichete bancomatbancicredite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live