Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

24 Noiembrie 2017
Vizualizari: 666
Comentează add

Social democraţii nu au precizat cu cine intenţionează să discute şi nici dacă vor să facă parte dintr-o viitoare coaliţie sau doar să îi ofere acesteia sprijin parlamentar.

SPD se arată dispus să discute depăşirea crizei politice din Germania

catalin-gombos

 Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.         Foto: Arhivă.

Social democraţii germani au anunţat vineri, 24 noiembrie, că sunt dispuşi să poarte convorbiri cu alte partide în vederea depăşirii crizei politice în care se află Germania după eşecul negocierilor privind formarea unei coaliţii de guvernare, transmite Reuters.

Social democraţii nu au precizat cu cine intenţionează să discute şi nici dacă vor să facă parte dintr-o viitoare coaliţie sau doar să îi ofere acesteia sprijin parlamentar. Alegerile legislative din septembrie au fost câştigate de creştin-democraţii Angelei Merkel care nu au reuşit însă să obţină majoritatea parlamentară.

La vremea respectivă social democraţii au respins ideea de a forma o nouă coaliţie cu Angela Merkel, alături de care au guvernat, deja, de două ori. Creştin democraţii au intrat în negocieri cu ecologiştii şi liberalii, însă aceştia din urmă au anunţat săptămâna trecută că se retrag de la negocieri. 


Etichete SPDCDUAfDAngelei MerkelSDUcriză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live