Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

20 Mai 2015
Vizualizari: 1362
Comentează add

4 aeronave F-16 Falcon ale Forţelor Aeriene din Portugalia susţin misiunile de protecţie a spaţiului aerian românesc, în sprijinul avioanelor de luptă MIG 21 LanceR.

Spaţiul aerian românesc, protejat de 4 aeronave F-16 portugheze

radu-dobritoiu

Aeronava F-16 Falcon. Foto: wikipedia.org.

4 aeronave F-16 Falcon ale Forţelor Aeriene din Portugalia, dislocate până la sfârşitul lunii iunie la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, susţin misiunile de protecţie a spaţiului aerian românesc, în sprijinul avioanelor de luptă MIG 21 LanceR.

Potrivit unui comunicat primit de la Comandamentul Aerian NATO din Ramstein - Germania – misiunea avioanelor de luptă portugheze este inclusă în măsurile de susţinere a siguranţei statelor aliate, în concordanţă cu practica operaţională aplicată de peste 60 de ani, în scopul prezervării şi promovării păcii, stablităţii şi securităţii.

Alături de Forţele Aeriene ale României, aeronavele F-16 ale Portugaliei vor desfăşura misiuni de poliţie aeriană şi exerciţii de luptă sub controlul Comandamentul Aerian Aliat de la Ramstein şi al Centrului de Operaţii Combinate din Torrejon, Spania.

Potrivit unor surse militare româneşti, aeronavele de luptă portugheze staţionate la Câmpia Turzii vin în sprijinul Forţelor Aeriene ale României care au în continuare capacitatea de a asigura poliţia aeriană pentru ţara noastră.

Reamintim ca aeronavele F-16 ale Portugaliei desfasoara de ieri patrule alaturi de avioanele de lupta MIG 21 LanceR ale Fortelor Aeriene ale Romaniei, inclusiv in spatiul aerian romanesc al Marii Negre.

Colaborarea intre aviatiile militare din Romania si Portugalia este una speciala, tinand cont de faptul ca pilotii militari romani se antreneaza si se breveteaza in aceasta perioada pe aeronave F-16 in Portugalia, inclusiv pe 6 aeronave multirol Falcon preluate deja in dotare de Fortele Aeriene ale Romaniei.

Urmeaza ca, pana la sfarsitul anului, aviatia militara a Romaniei sa preia in dotare, de la Portugalia, inca 6 avioane multirol F-16, completand cele trei escadrile de lupta ce vor constitui prima flotila aeriana cu avioane Falcon.

Toate cele 12 aeronave au fost modernizate ca avionica si capacitati de lupta in perioada 2014-2015. 


Etichete Comandamentul Aerian NATO din RamsteinF-16 Falconprotecţia spaţiului aerian românescBaza Aeriană de la Câmpia Turziipoliţia aeriană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live