Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Luni, 14 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

12 Iulie 2019
Vizualizari: 331
Comentează add

Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galaţi, spune că instituţia se chinuie de şapte ani să retehnologizeze nava.

Spărgătorul de gheaţă Perseus va fi modernizat cu 50 de milioane de lei

maria-mandita-galati

  Spărgătorul de gheaţă Perseus          Foto: rador.ro/2017/01/08/perseus-cel-mai-mare-spargator-de-gheata-romanesc-intervine-pe-segmentul-brailean-al-dunarii.

Unul dintre cele două spărgătoare de gheaţă care menţin navigaţia pe Dunărea maritimă, Perseus, va fi retehnologizat. Contractul a fost semnat astăzi, între reprezentantul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, de la Galaţi, care administrează spărgătorul, şi cel al Șantierului Naval DAMEN Mangalia, care a câştigat licitaţia de reparare şi modernizare a navei.
 
Construită în urmă cu 30 de ani, nava Perseus va fi remotorizată cu un buget de 50 de milioane 400.000 de lei, urmând să îndeplinească atât rolul de spărgător de gheaţă, cât şi cel de navă de intervenţii la stingerea incendiilor şi de asistenţă umanitară în situaţii deosebite.
 
"Am pornit cu această idee în anul 2012, cu pregătirea documentaţiei tehnice de remotorizare, s-a obţinut aprobarea în anul 2015 şi în anul 2017 a fost aprobată Hotărârea de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Am organizat o procedură de achiziţie publică, dar la acea procedură nu am avut niciun ofertant. Atunci ne-am întrebat de ce nu a venit niciun şantier naval şi am constatat că sumele alocate erau insuficiente", a declarat Dorian Dumitru, directorul AFDJ Galaţi.
 
Din acest motiv, AFDJ Galaţi a solicitat majorarea sumei alocate pentru retehnologizarea navei Perseus, iar anul trecut, Ministerul Transporturilor a alocat o sumă cu 33% mai mare decât cea iniţială, valoare pentru care Șantierul Naval DAMEN Mangalia s-a arătat interesat să lucreze. Nava va rămâne în şantier timp de doi ani, după care aceasta va primi o durată de viaţă de circa 20 de ani.

Etichete DAMENGalaţispărgător gheaţăDunăreDorian DumitruPerseus,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live