Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Restricţiile vor fi obligatorii deoarece vor fi prevăzute de un ordin de ministru, care va fi publicat în următoarele zile.

Spania:restricţii în localităţile de100.000 locuitori cu 500 cazuri noi

radiojurnal

  Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Guvernul Spaniei impune restricţii în localităţile de peste 100.000 de locuitori cu rata de infectare de 500. Ministrul Sănătăţii a anunţat că, deşi unele regiuni sunt împotriva limitării deplasărilor şi a orarului pentru restaurante şi magazine, aceste restricţii vor fi aplicate prin ordin ministerial.

Corespondenta RRA, Annamaria Damian, precizează de la Madrid că Spania a înregistrat astăzi peste 11.000 de noi cazuri de COVID-19.


Annamaria Damian: Regiunile Madrid, Catalonia şi Andaluzia între altele au respins propunerea, dar ministrul sănătăţii, Salvador Illa, spune că restricţiile vor fi obligatorii deoarece vor fi prevăzute de un ordin de ministru, care va fi publicat în următoarele zile.


Salvador Illa: Când mergi la medic, te aştepţi să afli adevărul. Eu, ca ministru al sănătăţii, în numele Guvernului Spaniei şi pe baza principiului că sănătatea este pe primul loc, vă spun că Madridul are o situaţie complexă şi îngrijorătoare: astăzi a raportat 4.810 cazuri noi şi 56 de decese. Aceasta este situaţia şi ea poate fi stăpânită, dar trebuie să fim conştienţi că vin zile grele şi trebuie să fim la înălţime pentru a învinge acest virus.


Annamaria Damian: Majoritatea localităţilor vizate se află în regiunea Madrid şi includ capitala. Restricţiile înseamnă reducerea grupurilor de persoane la maxim şase, precum şi a capacităţii spaţiilor închise la 50%, inclusiv în magazine şi restaurante, închidere acestora la ora 22:00 şi limitarea capacităţii la o treime în biserici. Ordinul va fi obligatoriu pentru toate regiunile unde locurile în spital la terapie intensivă sunt ocupate în proporţie de 35% şi peste 10% din cazurile suspecte de COVID-19 sunt testate pozitiv.


Etichete Spaniarestricţiipandemiecovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live