Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

1 Iulie 2021
Vizualizari: 519
Comentează add

Cele mai multe îmbolnăviri se înregistrează în localităţile de pe litoralul Mării Mediterane, care se confruntă, odată cu începutul vacanţei de vară, cu numeroase focare.

Spania:cresc îngrijorător cazurile de COVID în rândul tinerilor nevaccinați

radio-romania-actualitati

Foto: www.comunidad.madrid

În Spania creşte îngrijorător numărul cazurilor de COVID în rândul tinerilor nevaccinaţi. Abia de ieri, mai multe regiuni au început vaccinarea adolescenţilor, a transmis Annamaria Damian, corespondenta RRA, la Madrid.

Annamaria Damian: Cele mai multe cazuri se înregistrează în localităţile de pe litoralul Mării Mediterane, care se confruntă, odată cu începutul vacanţei de vară, cu numeroase focare de COVID, după ce, în primăvară, raportau cele mai puţine infectări. În Insulele Baleare sunt localităţi unde cazurile de COVID au crescut cu până la 440%. Din Mallorca s-au răspândit în 11 regiuni, pe tot teritoriul Spaniei. Această creştere a numărului de cazuri era de aşteptat - spune vicepreşedintele Asociaţiei spaniole de Vaccinologie, Fernando Moraga, deoarece măsurile au fost relaxate prea devreme. Fără mască în exterior şi cu restaurantele, barurile şi discotecile deschise până târziu sunt doar câteva cauze ale acestei situaţii. Pentru a opri contaminările în rândul tinerilor, mai multe regiuni au început să vaccineze adolescenţii de peste 16 ani şi tinerii de până la 30 de ani.

Ministrul spaniol al sănătății, Carolina Darias, a precizat că strategia de vaccinare este drumul spre normalitate.


Carolina Darias: Este adevărat că suntem tot mai aproape de final, dar nu putem să ne relaxăm, trebuie să învingem definitiv acest virus. În rândul persoanelor peste 40 de ani, cele mai multe imunizate, se constată cea mai mică incidenţă. Strategia de vaccinare este, deci, drumul spre normalitatea atât de dorită.


Etichete spaniafocare covidtineri nevaccinațimarea mediteranăcampania de vaccinarepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live