Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 482
Comentează add

Spania a depășit 500.000 de cazuri de COVID-19 în săptămâna în care, treptat, în funcție de regiuni și vârstă, începe noul an școlar.

Spania: Zilnic, 8 mii de cazuri de infectare cu Covid-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

Spania a depășit 500.000 de cazuri de COVID-19 în săptămâna în care, treptat, în funcție de regiuni și vârstă, începe noul an școlar.

Potrivit datelor oficiale, zilnic se înregistrează aproape 8.000 de cazuri, dintre care aproximativ 40% sunt asimptomatice.


26.560 este numărul anunțat de îmbolnăvirii înregistrate la sfârșitul săptămânii. Directorul Centrului de Alertă și Uurgențe Sanitare, doctor Fernando Simón.


Fernando Simón: Duminică au fost 2.440 de cazuri, dar este adevărat că în ultimele zile am avut câte 8.000 de cazuri pe zi, ajustând cifrele. Astfel, în ultimele 14 zile avem o incidență acumulată de 229 de cazuri la 100.000 de locuitori.


Reporter: Cu aceste cifre, în săptămâna în care cei peste 8 milioane de elevi încep noul an școlar, este de așteptat ca multe din cele 28.000 de școli să se închidă la scurtă vreme după reluarea activității. Impactul reîntoarcerii în clasă se va observat la sfârșitul săptămânii viitoare, a precizat doctor Simón.

El a mai afirmat că se studiază posibilitatea reducerii perioadei de carantină de la 14 la 10 zile.

Unii experții afirmă că Spania are prea multe cazuri pentru a fi de acord cu redeschiderea școlilor, dar întoarcerea copiilor la școală este fundamentală pentru dezvoltarea lor.


Etichete spaniascoalacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live