Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

5 Octombrie 2020
Vizualizari: 476
Comentează add

Spania: Zeci de asociaţii le cer politicienilor să renunţe la divergenţe

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 FOTO: Arhivă.

În Spania, zeci de asociaţii ale medicilor şi ale oamenilor de ştiinţă le cer politicienilor să renunţe la divergenţele de ordin politic şi să ia măsuri urgente pentru combaterea epidemiei de COVID-19.

Restricţiile impuse parţial, în Capitală şi în oraşele mai mari ale regiunii Madrid şi presiunea asupra asistenţei medicale primare i-au determinat pe specialiştii din sănătate să elaboreze un decalog pentru administraţii. În acest document, experţi solicită decizii coordonate, pe criterii ştiinţifice, comune şi transparente. Corespondenta noastră Anamaria Damian relatează:

Reporter: Intitulat "În sănătate sunteți la putere, dar nu știți" decalogul are obiectivul să îi facă pe politicieni să accepte că deciziile pentru a face față pandemiei trebuie să se bazeze pe cele mai bune dovezi ştiințifice, lăsând la o parte confruntarea.
 
Autoritatea medicală fără nici un amestec politic trebuie să fie cea care stabilește prioritățile de acțiune privind bolile, schimbările de organizare și previziunile adecvate patologiilor, mai afirmă specialiștii.
 
Aceştia au transmise revendicările, după o săptămână de neînțelegeri între Guvernul lui Pedro Sánchez şi Administrația Regională a Madridului.
 
După ce a contestat în instanță restricțiile impuse de vineri seara, liderul regiunii, doamna Isabel Díaz Ayuso, îl acuză pe premier că are o strategie calculată pentru a induce frică în rândul cetățenilor, astfel încât aceștia să accepte de bunăvoie măsurile împotriva coronavirusului.
 
Pentru a transmite nemulțumirea lor față de condițiile în care își desfășoară activitatea, medicii și asistenții au ieșit în stradă, la sfârșitul săptămânii, în mai multe regiuni.
 
Ei lucrează cu 40% mai mult în pandemie față de perioada anterioară, iar în regiunile Catalonia și Ţara Bascilor se pregătesc de grevă, în timp ce în regiunea Madrid asistenții medicali amenință și ei cu un protest pe termen nelimitat, începând din 7 octombrie.
 
(PH)

Etichete Spaniapoliticieniapelmedicipandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live