Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 261
Comentează add

Spania va produce cea mai mare parte din vaccinul Moderna ptr. Europa

radiojurnal

 

Spania va produce cea mai mare parte din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna pentru Europa, prin Laboratoarele Rovi, una dintre cele mai importante fabrici de medicamente din țară.
 
Moderna va publica rezultatele studiilor în reviste de specialitate, dar, între timp, face demersurile necesare pentru aprobarea vaccinului în Statele Unite și în restul lumii, a anunțat directorul tehnic al companiei. El a subliniat pentru presa spaniolă că eficiența demonstrată de 95% a vaccinului înseamnă un mare pas pentru controlarea pandemiei.
 
Corespondență din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Compania spaniolă Rovi pregătește producția așteptatului antidot pentru începutul anului viitor. Pentru a putea ambala vaccinul în condițiile cerute de Moderna fabrica spaniolă a adaptat echipamentele și a investit într-o nouă linie de producție.
 
În privința siguranței vaccinului ,directorul de operații tehnice și de calitate al companiei Moderna, spaniolul Juan Andrés, a vorbit într-un interviu pentru televiziunea spaniolă Antena 3 despre efectele secundare și despre faza a treia a încercărilor clinice, care a inclus persoane vulnerabile.
 
Juan Andrés: Efectele secundare sunt ușoare sau moderate, iar cele numite efecte de gradul 3 sau mai severe sunt dureri în zona injecției, oboseală, durere a corpului și a articulațiilor, durere de cap. Sunt publicate toate. Persoanele pe care le-am selecționat pentru faza a treia sunt reprezentative pentru societate, sunt oameni cu vârste peste 65 de ani, cu patologii diverse şi de mai multe etnii, astfel încât rezultatele să fie cât mai reale.
 
Reporter: Compania a mai anunțat că va avea două lanțuri de distribuție separate: una în Statele Unite ale Americii, unde se prevede fabricarea, până la sfârșitul anului, a 20 de milioane de doze, și una în Europa pentru restul lumii.
 
(PH)
 

Etichete Spaniavaccincovid-19Modernaproductie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live