Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2021
Vizualizari: 305
Comentează add

Spania va folosi Pfizer la rapelul pentru vaccinarea cu AstraZeneca la prima doză.

Spania va folosi Pfizer la rapelul pentru vaccinarea cu AstraZeneca

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Spania a decis să renunțe la a doua doză de vaccin Astrazeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după ce a întrerupt folosirea serului britanic la jumătatea lui martie din cauza unor efecte secundare rare, dar grave.

Autoritățile spaniole vor folosi la rapel vaccinul Pfizer pe baza unui studiu unic în lume, care a arătat eficiența vaccinării mixte, după cum transmite corespondenta RRA la Madrid Anamaria Damian: Combinarea vaccinurilor Astrazeneca şi Pfizer este sigură și eficientă, este concluzia studiului realizat în Spania cu 600 de voluntari sub 60 de ani. Ei au acceptat să primească o a doua doză de vaccin diferită de prima. José Antonio Frías este coordonatorul rețelei de cercetare clinică de la institutul Carlos III, unde a fost efectuat acest studiu.


José Antonio Frías: Cercetătorii și realizatorii studiului spun că putem să tragem concluzia că administrarea unei doze de întărire printr-o schemă de vaccinare mixtă bazată pe vaccinul Comirnaty de la Pfizer este imunogenă la un nivel foarte înalt, cu o creștere a anticorpilor de 30-40 de ori, după intervalul de 7 până la 14 zile. De asemenea este sigură, cu reacții adverse similare observate la administrarea altor vaccinuri, care în nici un caz nu au fost grave sau care se necesite internare în spital. Persoanele care așteptau o decizie privind o a doua doză de vaccin vor fi imunizate în următoarele zile.

Spania a vaccinat până acum peste 32% din populație cu cel puțin o doză de ser anti COVID.


Etichete pfizervaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live