Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

2 Septembrie 2020
Vizualizari: 283
Comentează add

Spania testează anti-COVID personalul din învățământ înainte de începerea noului an școlar.

Spania testează anti-COVID personalul din învățământ

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Spania testează anti-COVID, în aceste zile, personalul din învățământ, înainte de începerea noului an școlar.

Mai multe regiuni au decis să amâne deschiderea școlilor pentru a putea pregăti sălile de clasă și a pune la punct măsurile de protecție.

Creșele private și-au început de ieri activitatea cu protocoale stricte de igienă și cu clase reduse.

Guvernul a alocat două miliarde de euro pentru angajarea de noi profesori, iar administrațiile locale cumpără calculatoare și tablete pentru elevii care nu au resurse.

Pentru că educația este de competență regională, guvernul a stabilit doar un set de reguli generale obligatorii, precum: distanța, folosirea soluțiilor dezinfectante și purtarea măștii în clase.

Mai multe regiuni au anunţat fie amânarea deschiderii școlilor, fi începerea treptată a noului an școlar. Cel mai greu de pus în practică este reorganizarea claselor, pentru a reduce numărul de elevii prezenți, dar distanța este o condiție obligatorie pentru siguranța comunității educative.

Spania are în continuare cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa și unii doctori au recomandat amânarea începutul noului an școlar. În Insulele Baleare, sindicatul medicilor a avertizat că numărul internărilor este în creștere, că transmiterea bolii este comunitară și dificil de controlat.

În regiunea Madrid aproximativ 100.000 de profesori și personal administrativ din școli au fost convocați de urgență la clinici private pentru realizarea testelor serologice. Este prima măsură a guvernului regional înainte de începerea școlii.

În cazul unui rezultat pozitiv persoana trebuie să se supună unui test PCR.

Prezența în clase va fi obligatorie pentru elevii până la clasa a VIII-a, inclusiv, iar liceenii din clasele a IX-a până la a XII-a vor avea și ore online, în funcție de posibilitățile fiecărei instituții de învățământ.


Etichete (ii)testeinvatamantspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live