Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 163
Comentează add

Spania se confruntă cu un al treilea val al pandemiei.

Spania se confruntă cu un al treilea val al pandemiei

florin-lepadatu

  Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Noile tulpini ale coronavirusului apărute în Marea Britanie și Africa de Sud se răspândesc în lume, în timp ce campaniile de vaccinare se derulează într-un ritm mai lent, după ce producția de vaccin Pfizer a încetinit, afectând livrarea către statele europene.

Liderii Uniunii dau asigurări că vor determina companiile farmaceutice să respecte termenii de livrare a serului, conform contractelor încheiate.

În fața evoluției pandemiei, state precum Germania, Franța, Olanda sau Belgia înăspresc măsurile restrictive.


Şi în Spania, regiunile Madrid și Valencia, unde trăiesc comunități importante de români, impun de luni noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Infecțiile s-au dublat de la o săptămână la alta.

În Valencia se închid restaurantele, iar în capitala Madrid supravegherea pentru respectarea măsurilor se face cu ajutorul dronelor.

Aproape toate regiunile sunt izolate cel puțin două săptămâni.

Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - "Spania se confruntă cu al treilea val al pandemiei și, în mai multe zone, cu un număr dublu de cazuri de la o săptămână la alta, din cauza tulpinii britanice a coronavirusului.


Ministrul regional al sănătății, Enrique Ruiz Escudero, despre măsurile din Madrid:"Trebuie să aplicăm noi măsuri de control timp de două săptămâni, din 25 ianuarie până în 8 februarie.

Toate localurile se închid la ora 21:00; se interzic întâlnirile la domiciliu cu persoane care nu fac parte din grupul de conviețuire; capacitatea în centrele comerciale va fi de 50% și încă o dată insistăm în a da prioritate telemuncii."

În capitală, peste 200 de polițiști locali vor verifica respectarea restricțiilor de acces în cartierele izolate.

Ei vor fi ajutați de drone care vor supraveghea străzile Madridului.


Potrivit primăriei, din octombrie anul trecut și până în prezent au fost aplicate peste 57.000 de amenzi pentru încălcarea normelor anti-COVID.


În regiunea Valencia au fost închise restaurantele și se interzic de astăzi întâlnirile la domiciliu, iar la sfârșit de săptămână localitățile cu peste 50.000 de locuitori vor fi izolate."


Etichete spaniamadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live