Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

11 Octombrie 2018
Vizualizari: 388
Comentează add

Acordul semnat astăzi de premierul Pedro Sanchez şi de liderul partidului PODEMOS, Pablo Iglesias prevede creşterea salariului minim la 900 de euro.

Spania: Salariul minim va fi majorat cu 150 de euro pe lună

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

În Spania, salariul minim va fi majorat cu 150 de euro pe lună, potrivit unui acord în vederea aprobării bugetului.

Acordul semnat astăzi de premierul Pedro Sanchez şi de liderul partidului PODEMOS, Pablo Iglesias prevede creşterea salariului minim la 900 de euro.

Documentul mai cuprinde majorarea bugetului pentru construcţia de locuinţe sociale şi intervenţia primăriilor în reglementarea preţurilor la chirii.

Suma de 900 de euro a fost acordată după mai multe luni de negocieri, deoarece PODEMOS dorea majorarea panâ la 100 de euro, iar guvernul la numai 850.

Documentul este rezultatul mai multor zile de discuţii şi întâlniri şi precedă dezbaterile din Parlament pentru aprobarea bugetului.

Socialiştii lui Pedro Sanchez nu deţin majoritatea şi depind de cele aproape 80 de voturi ale formaţiunii de stânga a lui Pablo Iglesias.

Acordul include aprobarea concediului de maternitate şi paternitate cu durată similară, dar şi o majorare a impozitului pe venitul global începând de la 130.000 de euro.

Textul reglementează şi creşterea cu 1% a impozitului pe patrimoniu, la averile de peste 10 milioane de euro.

În acord apar mai multe măsuri pe care Ministerul Finanţelor le anunţase anterior, între care majorarea impozitului pe motorinăm pentru a fi egal cu cel pentru benzină, un impozit de 3% pentru marile companii de tehnologie, reducerea TVA-ului cu 7 procente la produsele de igienă pentru femei şi un impozit pe tranzacţiile financiare destinat în întregime bugetului asigurărilor sociale.

Proiectul de buget cu toate aceste măsuri va fi transmis Comisiei Europene la începutul săptămânii viitoare.


Etichete spaniasalariul minim majoratbugetpedro sanchezpodemos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live