Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

1 Martie 2021
Vizualizari: 171
Comentează add

Autoritățile din Spania pregătesc restricții suplimentare pentru Sărbătorile Pascale, deși acum numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere evidentă.

Spania, restricții suplimentare pentru Sărbătorile Pascale

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 FOTO: Arhivă

Autoritățile din Spania pregătesc restricții suplimentare pentru Sărbătorile Pascale, deși acum numărul de infectări cu noul coronavirus este în scădere evidentă.

Experții avertizează însă că numărul infecțiilor va crește din nou dacă vor fi permise deplasările între regiuni. Transmite de la Madrid Annamaria Damian.


Reporter: Luna februarie a fost a doua cea mai rea în Spania de la începutul pandemiei de coronavirus, după aprilie anul trecut. Datele oficiale arată că în februarie au murit 11.000 de persoane. Cu toate acestea, numărul de infectări este acum în scădere și incidența a fost redusă cu 80% față de acum două săptămâni, datorită restricțiilor impuse în toate regiunile.

Experții atrag atenția însă că 85% din populație nu este încă imunizată pentru că nu s-a îmbolnăvit de COVID-19 și doar 2,5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puțin o doză.

Pentru că Sărbătorile de Paști sunt de obicei un motiv de călătorie pentru spanioli, autoritățile pregătesc un plan de restricții pentru a evita al patrulea val de îmbolnăviri.

Mai multe regiuni au anunțat că vor menține interdicția de acces și ieșire inclusiv în Săptămâna Mare catolică, pentru a limita transmiterea virusului.

Autoritățile regionale din Madrid au anunțat că în capitală poliția a identificat la sfârșitul săptămânii peste 400 de petreceri ilegale și întâlniri organizate în domicilii și baruri, sfidând normele și restricțiile impuse din cauza pandemiei.


Etichete spaniarestrictii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live