Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

20 Februarie 2021
Vizualizari: 546
Comentează add

Rapperul a fost condamnat pentru versuri violente împotriva monarhiei spaniole și pentru apologia terorismului pe rețelele sociale.

Spania: Proteste după condamnarea la închisoare a unui rapper

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

   FOTO: Arhivă

În Spania au avut loc pentru a patra seară consecutiv proteste faţă de arestarea şi condamnarea la închisoare a unui rapper. Manifestaţiile au avut loc în regiunea Catalonia, dar şi la Madrid şi în alte oraşe mari.
 
Corespondenţă din Madrid - Reporter: Annamaria Damian - Protestatarii au cerut punerea în libertate a lui Pablo Hasél, un artist rap condamnat pentru versuri violente împotriva monarhiei spaniole și pentru apologia terorismului pe rețelele sociale.
 
El a fost arestat marțea trecută. Cei mai violenți dintre manifestanți au aruncat cu sticle și petarde împotriva agenților de poliție, au incendiat containere și au provocat pagube la mai multe filiale de bănci, distrugând bancomate și vitrine.
 
În urma violențelor, șeful Guvernului, Pedro Sanchez, a precizat.
 
Pedro Sánchez: Într-o democrație deplină, așa cum este Spania, este inadmisibilă folosirea violenței. Acesta este un atac la democrație și, în consecință, Guvernul Spaniei va împiedica orice formă de violență și va garanta siguranța cetățenilor.
 
Reporter: Arestarea lui Hasél a provocat și o controversă în coaliția de guvernare de la Madrid, după ce partidul Unidas Podemos, partenerul socialiștilor premierului Pedro Sánchez, a solicitat grațierea artistului, motivând că i-a fost încălcat dreptul la libera exprimare.
 
Hasél este susținut și de actori, regizori și scriitori, care au criticat autoritățile pentru cenzură, semnând un manifest în care cer eliberarea acestuia din închisoare.
 
(PH)

Etichete Spaniarapperprotestearestare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live