Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

14 Septembrie 2020
Vizualizari: 385
Comentează add

Spania începe efectuarea primelor teste pe oameni cu un vaccin antiCOVID-19, dezvoltat de compania belgiană Janssen.

Spania: Primele teste pe oameni cu un vaccin anticovid

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

În Spania începe astăzi efectuarea primelor teste pe oameni cu un vaccin antiCOVID-19, dezvoltat de compania belgiană Janssen.

Două spitale din capitala Madrid și din orașul Santander se implică în cercetarea la care participă 190 de voluntari.

Are detalii corespondentul nostru la Madrid, Annamaria Damian.

Reporter: Primele probe pe oameni în Spania pentru un vaccin antiCOVID încep la Santander, în nordul țării, cu 40 de voluntari. Aceştia au fost împărțiți în două grupe de vârstă: de la 18 la 55 de ani și de la 65 de ani în sus. Potrivit reprezentanților companiei, datele rezultate din cercetările preliminare sunt încurajatoare deoarece arată că vaccinul oferă o protecție mare în fața coronavirusului, prevenind replicarea lui la nivelul căilor respiratorii.

Cercetătorii spun că toate procedurile pot dura între /.../ și șase luni. Pe de altă parte, directorul Programului internațional împotriva malariei de la Organizația Mondială a Sănătății, epidemiologul spaniol Pedro Alonso, a criticat gestiunea Spaniei în pandemia de COVID-19 și mai ales faptul că nu s-a învățat nimic din primul val. În continuare, Spania are cele mai rele date din lume, a spus Alonso, pentru că eliminarea treptată a restricțiilor nu s-a făcut cu atenție, iar populația nu a fost informată corect și conștientizată privind riscurile.

Spania raportează în continuare zilnic câteva mii de cazuri de COVID-19, dar autoritățile afirmă că aproximativ 45% din acestea sunt asimptomatice.


Etichete (ii)spaniavaccinanticovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live