Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

20 Noiembrie 2020
Vizualizari: 180
Comentează add

Spania pregăteşte un plan de vaccinare anti-COVID-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania, una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de coronavirus şi cu peste 42.000 de decese, pregăteşte un plan de vaccinare anti-COVID-19. Documentul va fi aprobat de guvern în şedinţa de săptămâna viitoare, a anunţat şeful executivului de la Madrid. Spania a înregistrat, la cea mai recentă raportare zilnică, 7000 de cazuri noi de COVID-19 şi pentru prima dată în ultimele două săptămâni, numărul persoanelor decedate a scăzut sub 300.
 
Reporter: Cu o rată de infectare de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori și cu restricții parțiale în majoritatea celor 17 regiuni, Spania așteaptă vaccinurile anti-COVID. Premierul Pedro Sanchez a anunțat că Spania este între primele țări cu un plan de vaccinare în Uniunea Europeană și că acesta se va aproba în ședința de guvern de marțea viitoare.
Pedro Sanchez: Suntem pregătiți și previziunile noastre sunt că în orice scenariu, o bună parte a populației noastre va putea fi vaccinată, cu toate garanțiile, pe parcursul primului trimestru al anului 2021.
 
Reporter: Pedro Sanchez a amintit că Uniunea Europeană a semnat contracte pentru achiziționare de vaccinuri cu mai multe companii și că Spania va primi 10% din dozele contractate. Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrează o scădere importantă în ultimele zile, dar majoritatea regiunilor au impus restricții.
 
Cea mai nouă va fi aplicată de regiunea Madrid, ale cărei autorități au anunțat o închidere parțială între 4 și 14 decembrie, pentru a limita deplasările în minivacanța de 6 decembrie, când se sărbătorește Ziua Constituției Spaniole.
 
(PH)
 

Etichete Spaniavaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live