Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

28 Ianuarie 2018
Vizualizari: 1618
Comentează add

Finala Campionatului European de handbal masculin din Croaţia a fost câştigată de Spania care s-a impus cu 29-23 în faţa Suediei.

Spania noua campioană a Europei la handbal masculin

bogdan-predescu

  Foto: captura EHF-TV

Finală de gală la Europeanul de handbal al băieților din Croaţia, duminică seara Spania a trecut cu 29-23 de Suedia și a câştigat în premieră titlul continental. A venit până la urmă şi rândul lor după ce handbaliştii iberici au avut până acum patru finale pierdute. 

În finala mică, Franța - campioana mondială en titre  trecut cu 32-29 de Danemarca deținătoarea titlului olimpic, într-un meci arbitrat de românii Sorin Dinu şi Constantin Din. 
 
 
Între timp, naţionala masculină de handbal a României și-a aflat adversara din barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2019, urmând să întâlnească Macedonia pentru un loc la turneul final. Prima manşă din dubla de baraj din vară, va avea loc în deplasare. Macedonia a încheiat pe locul 11 Campionatul European din Croația. Turneul final al Campionatului Mondial 2019 se va desfăşura în Germania şi Danemarca, între 10 şi 27 ianuarie. În prezent sunt calificate deja Franţa, campioana mondiala en-titre, Danemarca şi Germania, ca ţări gazdă, precum şi campioana europeană Spania. Ultima participare a României la un turneu final de campionat mondial datează din 2011, din Suedia.

Etichete handbalcampionatul europeancroatiaspaniasuediatitlul continentalfinalaarbitrii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live