Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

6 Aprilie 2021
Vizualizari: 111
Comentează add

Legea noii normalităţi din Spania încondiţii de pandemie, în vigoare de câteva zile, a provocat respingerea aplicării ei din partea mai multor autorităţi regionale.

Spania: Ministerul Sănătăţii doreşte modificarea Legii noii normalităţi

florin-lepadatu

 Madrid. Foto: Arhiva/ Annamaria Damian.

Legea noii normalităţi din Spania încondiţii de pandemie, în vigoare de câteva zile, a provocat respingerea aplicării ei din partea mai multor autorităţi regionale. Motivul este obligaţia de a purta masca inclusiv la plajă, indiferent de distanţa dintre persoane. Acum, Ministerul Sănătăţii doreşte să schimbe legea.

Annamaria Damian: Persoanele cu vârste de la șase ani în sus sunt obligate să poarte masca în orice spațiu public interior sau exterior - așa prevede Legea noii normalități din Spania, care a fost întâi o ordonanță de urgență, aprobată de Guvern anul trecut, şi a devenit lege după ce a fost votată în unanimitate de Parlament în luna martie 2021.
 
După publicarea ei, autoritățile din regiunile de coastă mai ales și din insule au anunțat că refuză să aplice legea în această formă, pentru că este absurd să impui purtarea măștii la plajă, dacă se păstrează distanța de minim un metru și jumătate.
 
De altfel, ordonanța prevedea inițial distanța interpersonală, dar a fost amendate la propunerea partidului aflat la guvernare, Partidul Socialist. Fernando Simón, directorul Centrului de Alerte și Urgențe Sanitare, a confirmat că discuția este pe agenda Comisiei de sănătate de miercuri.
 
Fernando Simón: Trebuie văzut ce procedură trebuie urmată. Nu sunt expert în legi, dar se discută în comisia teritorială toate propunerile pentru modificările de bun-simț.
 
Reporter: Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție, inclusiv în mașina personală în prezența unui individ care nu face parte din familie, este de 100 de euro.
 

Etichete SpaniaLegea noii normalităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live