Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 196
Comentează add

Spania: Măsuri speciale pe perioada sărbătorilor

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

În Spania, deplasările între regiuni vor fi interzise în perioada sărbătorilor, cu excepţia insulelor Canare şi Baleare. În ajunul Crăciunului şi chiar în seara de Revelion, vor fi permise deplasările la rude apropiate şi reuniuni de maximum 10 persoane şi cel mult din două familii diferite.
 
Corespondenţă din Madrid - Annamaria Damian - Consiliul Teritorial de Sănătate a decis un plan general de măsuri speciale pentru perioada sărbătorilor. Cele mai importante sunt interzicerea deplasărilor între regiuni în intervalul 23 decembrie - 6 ianuarie, grupuri de maxim 10 persoane din cel mult două familii diferite și obligația de a rămâne în casă după ora 1:30 noaptea.
 
Salvador Illa, ministrul sănătăţii: De Crăciun stăm acasă. Evităm toate deplasările care nu sunt necesare și rămânem acasă pentru a sărbători cu ai noștri. Nu luăm aceste măsuri de plăcere sau pentru că vrem să încurcăm viața cuiva. Pur și simplu trebuie să le luăm. Anul acesta de Crăciun trebuie să restrângem la maxim deplasările. Restricțiile de sărbători au ca obiectiv evitarea transmiterii coronavirusului.
 
Reporter: Regiunile care fac excepție de la restricțiile aprobate de executiv și de guvernele regionale sunt insulele Canare și Baleare, care au puține cazuri de infectări. Ministrul sănătății a reafirmat, însă, obligația pentru turiștii care vin în această perioadă din țări considerate de risc, de a prezenta rezultatul negativ al unui test molecular PCR, realizat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Spania. Rata de infectare la nivel național este de 251 de cazuri la 100.000 de locuitori.
 
 

Etichete (II)Spaniarestrictiisarbatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live