Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 140
Comentează add

Spania înregistrează mai puține cazuri de COVID-19, dar în mai multe regiuni se mențin restricțiile.

Spania înregistrează mai puține cazuri de COVID-19

florin-lepadatu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania înregistrează mai puține cazuri de COVID, dar în mai multe regiuni se mențin restricțiile în privința deplasărilor și a orarului pe timpul nopții.

Guvernul central negociază cu cele regionale un plan pentru sărbători, care ar putea fi anunțat peste o săptămână - transmite corespondenta RRA la Madrid, Annamaria Damian: "Spania a anunțat peste 10 mii de noi cazuri de COVID și 369 de decese.

La această oră ministrul sănătății, Salvador Illa, se află în fața Comisiei de Sănătate din Congresul Deputaților pentru a explica evoluția epidemiei și măsurile din starea de urgență în vigoare.

Salvador Illa: "Astăzi, datele sunt mai bune decât în 8 octombrie, când am venit în fața Comisiei și eram la începutul celui de-al doilea val al epidemiei.

Reușim.

Măsuri ca reducerea contactului, limitarea deplasărilor, cele preventive, pe care le știți deja funcționează.

Cetățenii demonstrează din nou un angajament extraordinar în această luptă împotriva pandemiei și trebuie să continuăm la fel.

Trebuie să reducem curba epidemiologică. "

Guvernul central negociază cu administrațiile regionale măsurile necesare pentru sărbătorile de iarnă, pentru că vor fi zile cu reuniuni familiale în care interacțiunea socială va fi intensă, dar încă nu există un consens privind orele în care să fie interzisă circulația persoanelor.

Nici numărul maxim pentru întâlniri nu a fost stabilit pentru că executivul ar dori să limiteze grupurile la 6 persoane, în timp ce unele regiuni, precum Madridul, ar vrea un număr mai mare de până la 10 persoane.

Planul va fi gata peste o săptămână."


Etichete madridspania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live