Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2021
Vizualizari: 413
Comentează add

Cel mai mare focar COVID continuă să fie în Mallorca, în Arhipelagul Insulelor Baleare, unde 1.000 de tineri au fost testaţi pozitiv şi alţi aproape 5.000 se află în carantină.

Spania - Infectări cu SARS-CoV-2 în creştere faţă de săptămâna trecută

radiojurnal

   FOTO: Arhivă

Rata infectărilor a crescut în Spania la 100 de cazuri la suta de mii de locuitori, în creştere faţă de săptămâna trecută. De vineri până astăzi au fost raportate peste 10.000 de cazuri noi de persoane testate pozitiv la infecţia cu coronavirus. Pe de altă parte, în weekend au fost 10 morţi, cel mai scăzut număr înregistrat la un sfârşit de săptămână din august, anul trecut. Annamaria Damian relatează de la Madrid.


Annamaria Damian:
Cele mai multe noi cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 se înregistrează în rândul persoanelor tinere, care încă nu s-au vaccinat.

Directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, dr. Fernando Simón: În grupele de vârstă nevaccinate, din păcate, observăm o creştere a transmiterii, care are acest efect asupra indicatorului global al epidemiei în Spania.


Annamaria Damian: Cel mai mare focar de infecţie continuă să fie în Mallorca, din Arhipelagul Insulelor Baleare, unde 1.000 de tineri au fost testaţi pozitiv şi alţi aproape 5.000 se află în carantină. Cazurile s-au răspândit şi în regiunile mari, precum Catalonia, Valencia, Madrid şi Andaluzia. Afectaţii sunt elevi şi absolvenţi de liceu care au participat la excursii de sfârşit de an şcolar. Autorităţile din insule fac apel la prudenţă şi au instituit o nouă regulă: grupurile mai mari de 20 de persoane pot intra în arhipelag numai cu schema de vaccinare completă sau cu un test PCR negativ. În acelaşi timp, au anunţat o anchetă a organizatorilor unui concert în aer liber, unde nu au fost respectate măsurile de protecţie şi a nouă hoteluri, care au primit excursioniştii din toată Spania.


Etichete focar mallorcaspaniarată infectarepersoane tinere nevaccinatepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live