Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 373
Comentează add

În Spania autoritățile doresc să evite o închidere generală și obligarea populației să rămână la domiciliu, dar fac apel la responsabilitate.

Spania încearcă să evite o închidere generală din cauza pandemiei

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

FOTO: Arhivă.

În Spania autoritățile doresc să evite o închidere generală și obligarea populației să rămână la domiciliu, dar fac apel la responsabilitate.

Premierul țării, Pedro Sánchez, avertizează că situația este gravă, pentru că numărul infectărilor raportate este dublu față de cea mai rea zi din primul val, din primăvară, de COVID-19 din țară. Marile regiuni au declarat interdicții pe timp de noapte

Cu peste 20.000 de cazuri raportate într-o singură zi, Spania este într-o situație gravă - recunoaște premierul Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez: Pentru a înţelege bine semnificația datelor pe continent şi în ţara noastră vă spun că am ajuns să avem un număr dublu de infectări zilnice față de cea mai rea zi din primul val al pandemiei. 

Şeful guvernului a făcut apel la responsabilitate și la colaborare, astfel încât să nu fie nevoie de o închidere generală, cum a fost cea din primăvară, care a paralizat viața socială și economia Spaniei. Măsurile adoptate de Consiliul Teritorial de Sănătate prevăd aplicarea restricțiilor de către guvernele regionale, cu informarea prealabila a Ministerului Sănătății.

Obiectivul este oprirea răspândirii virusului, dar cu cât mai puține consecințe economice și cu cât mai puține restricții - a precizat Pedro Sánchez într-o declarație oficială pe tema pandemiei. Regiunile mari au anunțat pe rând restricții temporare, închiderea restaurantelor sau chiar interzicerea circulației pe timp de noapte.

Cea mai recentă decizie aparține Madridului, care de mâine aplică noi măsuri. Cea mai importantă este interzicerea reuniunilor, atât în spațiul public, cât și în privat, între orele 0:00 şi 6:00.


Etichete (ii)spaniaevitarelockdown

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live