Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

20 Aprilie 2019
Vizualizari: 564
Comentează add

În Spania, liderul partidului secesionist Stânga Republicana Catalană a anunţat ca va sprijini un guvern al Socialiştilor pentru a evita instalarea unui executiv de dreapta.

Spania, înaintea alegerilor parlamentare

annamaria-damian

Foto: Arhiva  

În Spania, liderul partidului secesionist Stânga Republicana Catalană a anunţat ca va sprijini un guvern al Socialiştilor pentru a evita instalarea unui executiv de dreapta.

Arestat preventiv acum doi ani şi judecat pentru organizarea referendumului ilegal de independenţă a Cataloniei faţă de Spania, Oriol Junqueras candidează pentru un loc în Congresul Deputaţilor.

Înaintea alegerilor parlamentare din 28 aprilie, sondajele indică accesul în legislativ al partidului de extremă dreapta Vox şi arată că peste 40 la sută din spanioli sunt indecişi. 

Preşedintele Partidului Stânga Republicană Catalană, Oriol Junqueras, a declarat că formaţiunea sa nu va sprijini nici prin acţiune, nici prin omisiune, instalarea unui guvern de dreapta după alegerile din 28 aprilie.

Oriol Junqueras spune că în schimbul sprijinului pentru un guvern de stânga al Partidului Socialist, formaţiunea sa va pune condiţii.

Liderul formaţiunii secesioniste catalane a subliniat că nu va renunţa la obiectivele  sale de a obţine un referendum pentru Catalonia pa baza unui dialog, chiar dacă în procesul în care este judecat, pedeapsa propusă este de 25 de ani de închisoare.

Partidele spaniole se află în plină campanie electorală înainte de alegerile din 28 aprilie. Potrivit sondajelor de opinie, Partidul Socialist al premierului Pedro Sanchez ar obţine 30% din voturi, dar pentru a putea guverna cu majoritate absolută, ar avea nevoie de sprijinul altor formaţiuni de stânga.

Barometrele mai arată că partidele de dreapta ar obţine sub 50% din voturi şi că 40% dintre electori sunt nehotărâţi în privinţa votului pe care îl vor exprima peste o săptămână.


Etichete Spaniaalegeri parlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live