Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: STIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

18 Mai 2021
Vizualizari: 470
Comentează add

Spania face eforturi pentru a restabili ordinea la frontiera cu Marocul

annamaria-damian

  Foto: Arhivă.

Autoritățile din Maroc au început să restricționeze accesul în enclava spaniolă Ceuta din nordul Africii, unde în ultimele zile 6.000 de migranți marocani au intrat ilegal.Ministrul de interne spaniol a anunțat că 2.000 dintre aceștia au fost trimiși deja în țara de origine, iar premierul Spaniei promite restabilirea ordinii la frontiera cu Marocul.

Premierul Pedro Sanchez și-a anulat marți, 18 mai, o călătorie în Franța și a anunțat: "Armata a fost desfășurată încă de ieri dimineață și forțele de securitate întărite. Astăzi mă voi deplasa în Ceuta și Melilla pentru a reda determinarea cu care acționăm din primul moment în această criză. Prioritatea mea ca șef al Guvernului spaniol  este în acest moment să garantez controlul la frontiera cu Maroc, să asigurăm orașelor autonome Ceuta și Melilla mijloacele necesare pentru rezolvarea crizei umanitare pe care o presupune sosirea acestor persoane și a proceda la întoarcerea imediată a celor care au intrat ilegal în Ceuta și Melilla, așa cum este prevăzut în acordurile pe care Spania le-a semnat cu Marocul în urmă cu mai mulți ani".

Pentru a pune capăt crizei din Ceuta, Guvernul de la Madrid a aprobat alocarea a 30 de milioane de euro pentru Ministerul de Interne de la Rabat, cu obiectivul de a colabora la controlul frontierelor.

Banii pot fi folosiți pentru finanțarea cheltuielilor necesare activității de supraveghere a granițelor și pentru combaterea migrației ilegale.
 


Etichete CeutaMarocSpaniaPedro Sanchez

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live