Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL *Meteo* ) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Aprilie 2021
Vizualizari: 381
Comentează add

Gradul de ocupare a locurilor în secţiile COVID cu pacienţi în stare gravă se situează între 22 şi 40%.

Spania este încă în faza de risc mare la infecțiile de COVID-19

radiojurnal

   Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania a primit astăzi două milioane de doze de vaccinuri Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Potrivit datelor oficiale, peste 60% din persoanele cu vârste între 70 şi 79 de ani au fost imunizate.

Potrivit corespondentei RRA la Madrid, Annamaria Damian, campania de vaccinare continuă pe criterii de vârstă şi majoritatea populaţiei acceptă vaccinul anti-COVID.  

Annamaria Damian: În fiecare zi de luni, de acum şi pe parcursul lunii mai, Spania va primi în medie 1.700.000 de doze de vaccinuri Pfizer. Ministrul Carolina Darias şi-a exprimat încrederea că situaţia epidemiologică va fi stabilă în 9 mai, ultima zi în care vor fi valabile restricţiile la nivel naţional. Cu o incidenţă sub 250 de cazuri la 100.000 de locuitori, Spania este încă în faza de risc mare, dar autorităţile speră să nu depăşească acest nivel. Diferenţele între regiuni sunt importante, iar cele mai afectate observă o creştere a numărului de persoane mai tinere care ajung la Terapie Intensivă. Gradul de ocupare a locurilor în secţiile cu pacienţi în stare gravă se situează între 22 şi 40%. Guvernul de la Madrid şi-a anunţat intenţia ca după ce jumătate din populaţia Spaniei va fi vaccinată, să trimită între 5 şi 10% din dozele primite în ţările Americii Latine. Este vorba despre 7 milioane şi jumătate de doze care vor fi repartizate prin mecanismul COVAX, iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de cea Panamericană a Sănătăţii.


Etichete spaniacampania de vaccinarepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live