Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

3 Iulie 2021
Vizualizari: 653
Comentează add

Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, Spania este acum a treia țară din Uniune, după Portugalia și Cipru, cu cea mai mare rată a infectărilor.

Spania: Creşte din nou incidenţa cazurilor de COVID-19

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

  Foto: www.comunidad.madrid

Spania a ajuns la o incidență de 152 de cazuri de coronavirus la suta de mii de locuitori, după o săptămână de creștere a cazurilor în rândul populației tinere nevaccinate.
 
Ieri au fost raportate peste 12.000 de contaminări noi și 27 de decese, iar regiunile mari sunt la pragul de risc ridicat din punct de vedere epidemiologic.
 
Bucuria că incidența a scăzut sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori a durat puțin în Spania, deoarece relaxarea restricțiilor a dus la o creștere explozivă a numărului de persoane infectate cu coronavirus.
 
Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, Spania este acum a treia țară din Uniune, după Portugalia și Cipru, cu cea mai mare rată a infectărilor, având însă cel mai mic procent de decese (sub 6%) înregistrate la un milion de locuitori în ultimele două săptămâni.
 
Creșterea curbei epidemiologice se observă în special în rândul tinerilor nevaccinați, rata infectărilor ajungând în unele provincii, cum este Barcelona, la peste 750 de cazuri la 100.000 de locuitori.
 
Noile focare de COVID sunt în localitățile de pe litoralul Mării Mediterane, dar și în nordul țării și în Tenerife, din Insulele Canare. Unii specialiști se tem că incidența atât de mare în rândul populației tinere din Spania este un risc pentru vizitatori şi ar putea afecta din nou turismul, fiind un motiv pentru schimbarea destinației de vacanță. Spania a reușit să vaccineze din decembrie până acum cu o doză mai mult de jumătate din populație, adică aproape 26 de milioane de persoane. În medie, se administrează 3.700.000 de doze de vaccin pe săptămână.
 

Etichete SpaniaCovid-19vaccininfectarivaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live