Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA Luni, 22 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

25 Martie 2019
Vizualizari: 277
Comentează add

Cele mai multe locuri de muncă temporare din UE se înregistrează în Spania.

Spania: cele mai multe locuri de muncă temporare din UE

radu-dobritoiu

Spania ramâne pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa locurilor de muncă temporare. Un raport al Băncii Spaniei arată că doar 8% din contractele temporare sunt urmate de cele pe durata nedeterminată, faţă de media UE, de 24%.

Reporter RRA: După ce a trecut prin două reforme în ultimii ani, piaţa muncii spaniole rămâne blocată în privinţa numărului de contracte temporare. Un raport al Băncii centrale a Spaniei atrage atenţia că prea puţine contracte temporare, 8%, se transformă în contracte pe durată nedeterminată. Cele mai multe se înregistrează în domeniul turismului, unde majoritatea locurilor de muncă sunt temporare, în funcţie de sezon.

Deşi datele arată că în Spania a intrat în al cincilea în de creare de locuri de muncă după recesiune, piaţa muncii are acelaşi tendinţe în privinţa modelului contractelor de muncă. Raportul Băncii Spaniei arată că acest model în care predomină contractele temporare are efecte asupra productivităţii, dar şi asupra nivelului salariilor.

Dacă măsurile pentru reducerea şomajului au ajutat în timpul recesiunii, prin scutiri de impozite la contractarea şomerilor, este evident că e nevoie de o nouă modificare a legislaţiei în sensul stabilizării, sugerează raportul. În luna septembrie anul trecut s-a înregistrat o creştere cu 20% a numărului de contracte pe durată nedeterminată, dar aproape jumătate dintre acestea sunt cu normă redusă sau parţială.


Etichete locuri de munca Spaniaraport Banca SpanieiAnnamaria Damian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live