Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

19 Iunie 2014
Vizualizari: 974
Comentează add

Felipe al VI-lea a fost proclamat joi rege al Spaniei în fața legislativului spaniol, în urma unei ceremonii solemne desfășurate în sala de plen a Congresului Deputaților.

Spania are un nou rege

razvan-stancu

Felipe al VI-lea. Foto: captură video.

Noul rege al Spaniei, Felipe a depus astăzi jurământul în Parlament, potrivit Agerpres.

"Jur să-mi îndeplinesc sarcinile cu fidelitate, să apăr Constituția și legile ei și să respect drepturile cetățenilor și comunităților autonome spaniole", a jurat regele Felipe al VI-lea pe un exemplar din Constituția țării din anul adoptării, în 1978.

"Camerele reunite ale legislativului spaniol v-au primit jurământul. Sunteți proclamat rege al Spaniei", a rostit președintele Congresului Deputaților. Jesus Posada a strigat apoi "Trăiască Regele! Trăiască Spania" și în legislativ a urmat intonarea imnului național al Spaniei.

Regele Felipe al VI-lea și-a început apoi discursul de proclamare.

Regele Juan Carlos nu asistă la ceremonia de proclamare a fiului său; în schimb sunt prezenți, alături de viitorul rege și viitoarea regină, fiicele lor, mama prințului Felipe, actuala regină Sofia, sora lui cea mare, infanta Elena, precum și infantele Pilar și Margarita, surorile actualului rege Juan Carlos.

Felipe îi urmează la tron tatălui său Juan Carlos, care a decis să abdice după mai multe scandaluri care au afectat imaginea casei regale.

Schimbarea are loc pe fondul crizei economice prelungite şi a accentuării tendinţelor separatiste, şi este de aşteptat ca noul rege să traseze principalele idei ale etapei pe care o începe astăzi.


Etichete Regele FelipeSpaniajurământConstituţieJuan Carlos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live