Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

10 Martie 2021
Vizualizari: 367
Comentează add

Spania se pregătește să pună în practică pașaportul de vaccinare începând din această primăvară

Spania ar putea introduce un pașaport de vaccinare din luna mai

razvan-stancu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Spania se pregătește să pună în practică pașaportul de vaccinare începând din această primăvară.

Ministrul turismului a anunțat că este posibil ca pașaportul să fie activ începând cu 19 mai, dată la care începe Târgul internațional de turism de la Madrid, amânat de la sfârșitul lunii ianuarie.

Corespondenta RRA, Annamaria Damian, transmite:

Pentru turiştii străini, graniţele sunt deschise, dar se solicită dovadă a testului PCR sau carantină în funcție de țara de proveniență, în timp ce spaniolii nu au voie să se deplaseze între regiuni.

Guvernul de la Madrid calculează că în luna aprilie, aproximativ 40% din populație ar putea fi imunizată și pregătește implementarea pașaportului de vaccinare.

Ministrul industriei și turismului, doamna Reyes Maroto, a spus într-un interviu la televiziunea Antena 3 că Spania dorește să fie între primele țări care implementează acest document.


Reyes Maroto: Vrem să fim pionieri şi să avem paşaportul cât mai repede, dar asta nu înseamnă că îl vom implementa începând de mâine. În 19 mai, când începe Târgul internațional de turism, am putea fi pregătiți să îl aplicăm.


Este de așteptat ca acest pașaport de vaccinare să poată fi folosit simultan cu dovada testării negative, pentru a evita discriminarea persoanelor care încă nu s-au putut vaccina. Potrivit Institutului Național de Statistică, Spania a pierdut în cursul anului trecut aproximativ 70 de milioane de turiști, iar din punct de vedere financiar, pierderile depășesc 75 de miliarde de euro.


Etichete spaniapasaportvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live