Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 140
Comentează add

În Spania, peste 80% din populație este afectată de restricții de deplasare și de interdicții în timpul nopții.

Spania: Aproape toate regiunile se află în risc extrem

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 Madrid. Foto: Annamaria Damian.

De luni, mai multe state europene au înăsprit restricțiile din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în acest al doilea val al pandemiei.
 
În Spania, peste 80% din populație este afectată de restricții de deplasare și de interdicții în timpul nopții. Conform planului de acțiune aprobat de guvern, aproape toate regiunile sunt deja în risc extrem și ar trebui să impună măsuri mai dure. Unii lideri regionali nu exclud izolarea la domiciliu, deoarece restricțiile parțiale nu duc la scăderea infectărilor.
 
Reporter: Restricțiile de deplasare între localități, provincii sau regiuni, închiderea restaurantelor în Catalonia, interdicția circulației în timpul nopții sunt măsuri pe care regiunile spaniole le aplică strict, dar care nu duc la o scădere a cazurilor.
 
Potrivit raportărilor pe regiuni, numărul infectărilor în zilele de weekend a depășit 40.000, iar gradul de ocupare la secțiile de terapie intensivă este mai mare de 60% în orașul autonom Melia, unde autoritățile vor să impună izolarea la domiciliu, şi a ajuns la 38% în Madrid.
 
De la Barcelona, Serviciul Regional de Sănătate trage un semnal de alarmă privind posibila dublare a numărului de pacienți la ATI în următoarele 15 zile.
 
Şi în regiunea sudică Andaluzia se înregistrează un număr mare de cazuri, peste 5.200, iar un oficial din guvernul regional a vorbit astăzi despre măsuri mai dure pentru a opri răspândirea virusului.
 
În weekend, de sărbătoarea tuturor sfinților, cu o vreme foarte bună, străzile și terasele au fost pline, iar noaptea, în mai multe orașe mari au avut loc proteste și acțiuni violente, soldate cu mai mulţi răniţi și aproape 200 de persoane reținute.
 
(RS)

Etichete Spaniariscrestrictiicovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live