Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, Madrid

22 Decembrie 2015
Vizualizari: 587
Comentează add

350 de deputaţi şi 208 senatori vor forma noul legislativ de la Madrid, în care potrivit sondajelor de opinie vor intra partide noi conduse de lideri foarte tineri.

Spania a intrat într-o perioadă de incertitudine politică

annamaria-damian-madrid

Foto: athavaneng.com.  

În plan extern, Spania a intrat într-o perioadă de incertitudine politică, după alegerile parlamentare de duminică, în care nici un partid nu a obţinut majoritatea.

Partidul Popular de guvernământ a câştigat scrutinul, dar premierul conservator Mariano Rajoy se confruntă cu opoziţia consolidată a forţelor de stânga, în încercarea de a forma un nou cabinet.

Cetăţenii spanioli sunt chemaţi la vot, după patru ani de guvernare conservatoare caracterizată de reduceri drastice de buget, şomaj ridicat şi reforme pe piaţa muncii, în sistemul de impozitare în învăţământ şi sănătate.

350 de deputaţi şi 208 senatori vor forma noul legislativ de la Madrid, în care potrivit sondajelor de opinie vor intra partide noi conduse de lideri foarte tineri: Ciutadans - de orientare liberală, şi Podemos - partid de stânga creat din Mişcarea Indignaţilor.

Din acest motiv, se preconizează că niciunul din partidele tradiţionale, popular sau socialist, nu vor obţine majoritate pentru a putea crea un guvern.

Primele date de participare le vom afla la ora locală 14 şi 30 de minute, iar rezultatele parţiale vor fi anunţate la ora 22 şi 30 de minute.


Etichete Spania a intrat într-o perioadă de incertitudine politicăalegeri parlamentare spaniamariano rajoysomaj ridicatpodemosmiscarea indignatilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live