Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

27 Mai 2021
Vizualizari: 512
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Carolina Darias:"Stagnarea declinului este puternic influenţată de epidemie în grupurile de populaţie cu vârsta sub 50 de ani".

Spania: avertisment privind oprirea declinului cazurilor de COVID-19

radio-romania-actualitati

    FOTO: Arhivă MApN.

A apărut un semnal de avertisment în Spania privind noile cazuri de COVID-19, numărul acestora indicând o oprire a descreșterii.

Scăderea de 8 săptămâni a ratei infecţiei cu coronavirus a început să se reducă, iar ministrul sănătăţii Carolina Darias a pus vina pe seama persoanelor mai tinere, care sunt mai puţin susceptibile de a fi vaccinate.

"Stagnarea declinului este puternic influenţată de epidemie în grupurile de populaţie cu vârsta sub 50 de ani" - a spus oficialul spaniol, citat de Reuters. Spre deosebire de Franţa vecină, care intenţionează să ofere vaccinuri tuturor adulţilor începând cu 31 mai, Spania coboară progresiv în grupele de vârstă şi de-abia a început să administreze vaccinul persoanelor cu vârste între 50 şi 59 de ani.

La începutul acestei luni, premierul Pedro Sánchez declara că Spania îşi va atinge până la jumătatea lui august obiectivul de a vaccina 70% din populaţie.


Etichete spaniavaccinarepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live