Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 151
Comentează add

Spitalele din Sibiu fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi internaţi cu COVID.

Sp. Jud. Sibiu-același număr de paturi de terapie intensivă ca în primăvară

carmen-vulcan-sibiu

 

Spitalele din Sibiu fac faţă cu greu numărului mare de pacienţi internaţi cu COVID. De altfel, judeţul este la un pas de pragul de şase infectări la mia de locuitori. Cu detalii corespondenta RRA, Carmen Vulcan.

Reporter: Cea mai mare presiune este pe secțiile de terapie intensivă, unde orice pat eliberat, din păcate, cu rare excepții numai printr-un deces, este imediat ocupat de un alt pacient în stare critică.
 
La ora actuală în întreg județul Sibiu sunt funcționale doar 19 locuri de ATI pentru adulții cu COVID. Deși au trecut nouă luni de la începutul pandemiei, Spitalul Județean aflat în linia întâi are astăzi același număr de paturi de terapie intensivă ca în primăvară, recunoaște managerul spitalului, Liliana Coldea.
 
Liliana Coldea: Avem 12 paturi de ATI care sunt funcţionale, 12 paturi care erau de când a început pandemia. Structura modulară /a doua/ a fost deschisă, este în pregătire pentru paturile de terapie intensivă, iar la sfârşitul săptămânii sperăm să vină staţia de oxigen, pentru că este cea care ne împiedică deschiderea efectivă a acestor paturi de terapie intensivă.
 
Realizator: De câteva săptămâni în curtea Spitalului Județean au fost montate două containere modulare cu 30 de locuri pentru a suplimenta numărul de paturi pentru pacienții cu COVID. Unul dintre ele va deveni structură de terapie intensivă, dar abia după ce va fi achiziționată și pusă în funcțiune noua staţie de oxigen.
 
(RS)

Etichete Sibiuspitalterapie intensiva(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live