Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Autoritățile din județ au pus la dispoziție un alt centru de recoltare pentru cei care doresc în continuare să facă la cerere un test Real Time - PCR.

Sp. de Urgență din Bistrița - Nu se mai pot face teste COVID-19 contra cost

florin-lepadatu

 

De astăzi, la Spitalul de Urgență din Bistrița, nu se mai pot face teste contra cost pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.
 
Autoritățile din județ au pus la dispoziție un alt centru de recoltare pentru cei care doresc în continuare să facă la cerere un test Real Time - PCR. Corespondenta RRA, Cristiana Sabău, are detalii.
 
Reporter: Decizia de a închide punctul de recoltare contra cost de la parterul Spitalului Județean de Urgență îi aparține managerului Gabriel Lazani. El a observat în ultima perioadă că a scăzut numărul de solicitanți.
 
Gabriel Lazani: Solicitările la cerere veneau în momentu-l în care lumea călătorea foarte mult sau se deplasa. Ai nevoie la ieșirea din țară de un test negativ, acest lucru a scăzut. Am considerat că nu este rentabil pentru spital.
 
Reporter: S-a mai redus numărul de cereri și după ce au apărut testele rapide pe bază de antigen.
 
Gabriel Lazani: Într-o vreme, ca să fie validate, trebuiau să fie dublate Real Time - PCR. În sfârșit am spus da, având în vedere că pe testele antigen care ies pozitive sunt concordante cu cererile pe Real Time - PCR care au confirmat faptul că ies pozitive, numai trebuie dublat.
Reporter: Persoanele care doresc să se testeze contra cost o pot face în continuare la centrul de recoltare de la Policlinica Bistrița. Prețul unui test este de 290 de lei.

Etichete covid-19teste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live