Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

18 Octombrie 2020
Vizualizari: 399
Comentează add

Sp. de Boli Infecţioase Timișoara, fără locuri pentru pacienţii Covid-19

alina-bujanca

  Foto: Gabriel Sava.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timișoara, care este supraglomerat, a început să redirecționeze pacienți cu COVID către unități suport. Unii dintre bolnavii care au încă nevoie de oxigen, dar se simt mai bine, sunt trimiși acasă cu butelii de oxigen, astfel încât să se elibereze paturile pentru cazuri grave și critice.
 
Reporter: Alina Bujancă - Cu 15 focare active în județ și spitalele aproape pline, medicii timișeni fac față tot mai greu valului de pacienți care se prezintă la poarta unităților medicale. Cel mai solicitat este Spitalul din linia întâi de boli infecțioase ''Victor Babeș'' din Timișoara, unde bolnavii au început să fie refuzați și redirecționați către unitățile suport medicul. Virgil Musta spune că decizia este greu de luat.
 
Virgil Musta: Sunt cazuri care sunt grave și poate competența altor spitale sau posibilitățile terapeutice nu sunt la fel de bune ca la noi şi atunci avem o mare dilemă: cum putem face ca să preluăm aceşti pacienţi, să vedem ca dintre pacienții noștri pot fi direcționați poate în alt spital, decizie greu de luat atâta timp cât pacienţii vin şi plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și noi le spunem: ''Îmi pare rău, dar nu mai avem niciun loc''.
 
Reporter: Vestea bună este că cel mai probabil de săptămâna viitoare la Spitalul Județean și într-o aripă a Institutului de Boli Cardiovasculare se vor deschide noi zone roșii pentru a primi pacienți cu COVID-19, spune managerul de la ''Victor Babeș'', Cristian Oancea.
 
Cristian Oancea: Sperăm ca în câteva zile să creştem capacitatea de a interna cu vreo 100-110 paturi, jumătate dintre ele prevăzute cu oxigen.
 
Reporter: Întrucât extinderea capacității spitalelor COVID vine la pachet cu necesitatea asigurării de specialiști infecționiști, Spitalul "Victor Babeș" pune la dispoziția medicilor din unitățile suport platforma online pandemiccontroller, unde, după introducerea datelor pacienților și a simptomelor, se face o evaluare personalizată, precum și stabilirea celui mai potrivit tratament. 
 
(PH)

Etichete Spitalul de Boli Infecţioase din TimișoaraCovid-19pacientifara locuri(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live