Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Şerbănescu

17 Mai 2010
Vizualizari: 1699
Comentează add

Legea privind situaţia juridică a cetăţilor dacice ar putea fi gata la sfârşitul lunii iunie, a declarat la emisiunea specială organizată de România Actualităţi, Mircea Giurgiu, membru al Comisiei UNESCO.

SOS - Salvaţi Sarmizegetusa Regia, la România Actualităţi SOS - Salvaţi Sarmizegetusa Regia, la România Actualităţi - Conține audio SOS - Salvaţi Sarmizegetusa Regia, la România Actualităţi - Conține galerie foto

simona-serbanescu

România Actualităţi a lansat o campanie pentru salvarea capitalei Daciei.

Legea pentru salvarea Sarmizegetusei Regia ar trebui să fie gata până la sfârşitul lunii iunie.

Potrivit deputatului PD-L Mircea Giurgiu, membru al Comisiei UNESCO, o comisie parlamentară comună lucrează la proiectul de lege prin care s-ar putea stabili situaţia juridică a Cetăţior Dacice.

Proiectul are în vedere ca administratorul Cetăţilor să fie Consiliul Judeţean Hunedoara.

La ora actuală nu există un administrator al siturilor arheologice iar România nu îşi îndeplineşte obligaţiile de conservare a acestor monumente de patrimoniu, ceea ce ar putea duce la scoaterea Sarmizegetusei Regia de pe lista monumentelor de patrimoniu UNESCO.

La nivelul prefecturii Hunedoara funcţionează şi o comisie interministerială, cu scopul de a stabili în cel mai scurt timp situaţia juridică pentru toate cetăţile situate în Parcul Natural Grădiştea Muncelului –Cioclovina.

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a declarat la România Actualităţi că, până la sfârşitul anului, prin modificari legislative secundare, împreună cu Consiliul Judeţean, se va găsi soluţia pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile.

România Actualităţi a lansat o campanie pentru salvarea Sarmizegetusei Regia, în urma căreia Consiliul Judeţean Hunedoara, Ministerul Culturii şi Direcţia Silvică Hunedoara au marcat drumul de acces şi regulamentul pentru turişti.

Ministrul Culturii a promis şi că, până la sfârşitul lunii, vor fi transportate din situl arheologic blocurile de prefabricate care zac acolo de 32 de ani.

Versiunea integrală a emisiunii speciale "Maraton de duminică" o puteţi găsi aici.

Audio: Dezbaterea integrală a emisiunii "Maratonul de duminică".


Etichete Sarmizegetusa RegiaproiectMircea GiurgiuKelemen Hunor,patrimoniu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live