Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Cristina Bulbescu, Radio Târgu Mureş

9 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1389
Comentează add

Mureşenii sunt invitaţi să participe, gratuit, la prevenirea bolilor cardiovasculare.

SOS CARDIO SOS CARDIO - Conține audio

cristina-bulbescu-radio-targu-mures

Mureşenii sunt invitaţi să participe, gratuit, la prevenirea bolilor cardiovasc​ulare.

Este vorba de o campanie educaţională, SOS Cardio, a Fundaţiei Române a Inimii, care îşi propune evaluarea şi conştientizarea factorilor de risc cardiovascular printr-un test al cartonaşelor.

Testul se poate face on-line pe site-ul  www.soscardio.ro  sau sunând la linia telefonică gratuită 0-800-070-777, unde un cadru medical oferă informaţii despre factorii de risc şi îi ajută pe cei interesaţi să îşi facă Testul Cartonaşelor.

Pentru a avea testul validat, aplicanţii trebuie să se adreseze apoi medicului de familie, care îi va îndruma către serviciile medicale specializate.

Coordonatorul Campaniei SOS Cardio, Nora Ioniţă a mai declarat pentru Radio Targu Mures. audio:

 

Centrul medical din Târgu Mureş, cunoscut de mulţi ani ca fiind unul „al inimii”, primeşte anual mii de pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare, unele de gravitate deosebită şi care au fost refuzate în alte centre din ţară.

De asemenea, adresabilitatea este foarte mare şi în cazul bolilor cardiovasculare la copii.

 

Conform datelor statistice, bolile cardiovasculare reprezintă, în prezent, principala cauză de mortalitate la nivel mondial iar România ocupă locul 3 în lume, 62% din totalul deceselor fiind tocmai din acest motiv.

Cardiologii explică acest fapt prin lipsa unei educaţii în nutriţie în ţara noastră, prin lipsa mişcării şi prin prezenţa mai multor factori de risc la majoritatea populaţiei.

 

Potrivit specialiştilor, există zece factori de risc care pot declanşa boli cardiovasculare şi anume colesterolul, fumatul, hipertensiunea arterială, ereditatea, vârsta, genul masculin, diabetul, stresul, obezitatea şi sedentarismul. Cumulul mai multor factori duce la un risc crescut de boală cardiovasculară.   

 


Etichete boli cardiovascularetestrisc

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live