Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2019
Vizualizari: 323
Comentează add

Toate maternităţile din ţară, private sau de stat, vor fi controlate în următoarea perioadă - a anunţat astăzi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Sorina Pintea: Toate maternităţile private şi de stat vor fi controlate

radiojurnal

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.     Foto: Arhivă.

Toate maternităţile din ţară, private sau de stat, vor fi controlate în următoarea perioadă - a anunţat astăzi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a precizat că echipele de control ale direcţiilor judeţene de sănătate publică vor verifica respectarea grilei de indicatori, care a fost stabilită de specialiştii din minister.


Sorina Pintea: Controlul a început. Inspectorii direcţiilor de sănătate publică judeţene merg în fiecare maternitate din fiecare judeţ din sectorul public sau privat şi evaluează acea grilă de indicatori, pe care inspecţia Ministerului Sănătăţii a stabilit-o, adică sunt nişte indicatori, pe care specialiştii i-au stabilit, după care se evaluează ceea ce se întâmplă într-o maternitate. Se verifică dacă s-au făcut autocontroale, dacă procedurile şi protocoalele de dezinfecţie sunt conforme, dacă în momentul în care s-a constatat că există infecţii asociate actului medical s-au luat măsurile corespunzătoare, dacă se utilizează produse de unică folosinţă. De asemenea, se verifică foile de observaţie, astfel încât să se poată depista posibilele infecţii asociate actului medical nedeclarat.


Etichete maternităţile private și de statcontroaleministerul sanatatiisorina pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live