Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 571
Comentează add

Ministrul demis al sănătăţii, Sorina Pintea, spune că peste 140 de maternităţi vor fi dotate cu incubatoare şi că s-a încheiat procedura de achiziţie.

Sorina Pintea: 140 de maternităţi vor fi dotate cu incubatoare

radiojurnal

Maternitate. Foto: Arhivă.

Ministrul demis al sănătăţii, Sorina Pintea, spune că peste 140 de maternităţi vor fi dotate cu incubatoare şi că s-a încheiat procedura de achiziţie.

Ea a spus că urmează semnarea contractelor cu aceste unităţi sanitare.

Ministrul demis al sănătății a declarat că a fost încheiat un acord cadru pentru cel puţin 280 de incubatoare şi menţionează de ce a durat mult procedura de achiziţie:


Sorina Pintea: "Am folosit pentru demararea acestei achiziţii un caiet de sarcini din 2016. Apoi, după lansarea licitaţiei în SICAP, a apărut o contestaţie depusă de un operator economic, pe care CNSC-ul a admis-o, motivând într-un raport de 26 de pagini care sunt elementele de susţinere a acestei contestaţii, iar motivele invocate în susţinerea contestaţiei erau fără echivoc. În raportul CNSC se specifică foarte clar faptul că cerinţele tehnice din caietul de sarcini blochează accesul la licitaţie a unor competitori în favoarea unui singur furnizor. Prin urmare, a fost necesar să reluăm de la zero această achiziţie, inclusiv refacerea caietului de sarcini".


Etichete maternitatiincubatoaresorina pinteaministrul demis al sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live