Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

14 Februarie 2013
Vizualizari: 1753
Comentează add

Primarul capitalei spune că nu este normal ca în contextul în care există 8500 de taximetrişti bucureşteni autorizaţi să mai activeze în capitală 1600 de taximetrişti din Ilfov.

Sorin Oprescu cere interdicţii pentru taximetriştii ilfoveni

costi-dumascu

Foto: Arhivă

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, solicită parlamentului ca în proiectul Legii taximetriei, care va intra în dezbatere peste câteva zile, să li se interzică taximetriştilor autorizaţi în Ilfov să mai practice meseria în Bucureşti.

Vechiul proiect conţinea o prevedere prin care până la 1.600 de taximetrişti ilfoveni şi-ar fi putut desfăşura activitatea în capitală.

Primarul general apreciază că acest lucru nu este normal din moment ce sunt deja 8.500 de taximetrişti bucureşteni autorizaţi.  

"Sesizez atât organele de control cât şi legiuitorul asupra unor abuzuri şi cer în acelaşi timp imperativ autorităţilor de autorizare, primarilor şi consiliilor locale, să verifice numărul de autorizaţii eliberate şi să intre în legalitate.

"În primul rând, mi-aş dori ca proiectul noii legi a taximetriei să ţină seama de realitatea din stradă şi să nu fie redactat la comanda unor proprietari de firme de taxi prin diverse grupuri de interese", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general al capitalei mai solicită ca acest proiect de lege să oblige firmele de taximetrie să angajeze şoferi cu carte de muncă, iar programul de lucru al acestora să fie de cel mult 8 ore.


Etichete Ştiri BucureştiSorin OprescutaximetrieBucureştiIlfov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live