Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

28 Decembrie 2016
Vizualizari: 1205
Comentează add

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu speră ca preşedintele Iohannis să accepte această nouă propunere

Sorin Grindeanu noua propunere de prim ministru a PSD-ALDE

gabriel-klimowicz

   

Sorin Grindeanu este noua propunere a PSD pentru postul de premier a anunţat miercuri preşedintele PSD Liviu Dragnea. El a spus că partidul a fost de acord cu această propunere ce s-a consultat şi cu preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Din câte ştiu, nu e agent Hezbollah, nu e agent Hamas, poate se descoperă că este KGB, poate se descoperă că a omorât pe cineva. Eu sper ca această propunere să fie luată în serios. L-am rugat pe dl Tăriceanu să vină aici şi împreună să trimitem, în mod oficial, preşedintelui această adresă prin care îi transmitem şi pe cale oficială care este propunerea noastră."

Liviu Dragnea a spus că au ales să facă propunerea în faţa presei iar nu direct preşedintelui Klaus Iohannis, pentru că refuzul preşedintelui la propunerea anterioară a venit pe aceiaşi cale.

Liderii ALDE Daniel Constantin şi Cãlin Popescu-Tãriceanu considerã cã Dragnea a procedat corect şi sperã cã preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea, în caz contrar riscând adâncirea crizei politice.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat anterior şedinþelor speciale ale PSD şi ALDE de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, cã, deşi formaþiunea sa a încheiat un acord de colaborare parlamentarã cu cele douã partide, acest lucru nu implicã votul UDMR pentru orice nominalizare venitã din partea acestei majoritãţi. 

Social-democratul Sorin Grindeanu are 43 de ani şi este de profesie informatician. E membru PSD de 20 de ani şi a fost, pe rând, viceprimar al Timişoarei, deputat şi ministru al Comunicaţiilor.

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a explicat cã dupã ce partidul a analizat atât varianta suspendãrii preşedintelui cât şi pe cea a renominalizãrii lui Sevil Shhaideh, sau a lui, partidul a decis sã îi propunã preşedintelui pe Sorin Grindeanu pentru şefia guvernului, pentru a evita prelungirea unei crize politice.


Etichete propunere de prim ministruSorin GrindeanuLiviu DragneaPSDALDECălin Popescu Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live